Connect with us

Evenimente

1 iunie ar putea deveni zi liberă naţională

Guvernul a acordat un punct de vedere favorabil propunerii legislative.

Published

on

Guvernul României a acordat un punct de vedere favorabil propunerii legislative care vizează declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, drept sărbătoare legală, devenind astfel zi liberă la nivel naţional, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Ultimul pas legislativ, astfel încât 1 iunie să poată fi declarată zi liberă şi să fie sărbătorită începând cu 2017, este ca proiectul de lege „1 Iunie, Zi liberă naţională” să treacă de dezbaterea din Camera Deputaţilor.

copii-si-baloane

Scopul acestui proiect este ca de Ziua Copilului, părinţii – beneficiind de o zi liberă în plus – să poată petrece mai mult timp cu copiii lor. Propunerea legislativă pentru modificarea articolului 139 din Legea nr. 53 / 2003 – Codul Muncii, este susţinută de campania derulată de grupul de iniţiativă format din radioul Itsy Bitsy FM, lideri de opinie (Andreea Marin, Virgil Ianţu şi Tili Niculae), parlamentari, specialişti psihologi, asociaţii de părinţi, cărora li s-a alăturat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).

„Suntem bucuroşi că Guvernul a acordat un punct de vedere pozitiv iniţiativei legislative pentru 1 Iunie zi liberă naţională şi că argumentele noastre, ce vorbesc despre nevoia copiilor de a petrece mai mult timp de calitate cu părinţii, au fost apreciate de forul executiv. Voi face eforturi susţinute pentru ca această lege să ajungă cât mai repede să fie votată, astfel încât, în anul 2017, toţi copiii din România să petreacă timp de calitate cu părinţii de ziua lor„, a declarat senatoarea Rozalia Biro.

În ceea ce priveşte următoarele etape pe care această iniţiativă legislativă le va parcurge, deputata Claudia Boghicevici a explicat: „Ne bucurăm că Guvernul a acordat un punct de vedere pozitiv proiectului legislativ. După primirea acestuia, în Senat, comisiile avizatoare şi comisia de fond sesizată se vor pronunţa cu avize, respectiv raport. După dezbaterea şi întocmirea acestuia, el va fi supus dezbaterii şi aprobării plenului Senatului. Apoi, conform procedurii parlamentare, va fi trimis la Camera Deputaţilor spre dezbatere şi aprobare”.

 

Sursa: Mediafax