DE ACTUALITATE

1 noiembrie devine Ziua Naţională a Radioului

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de miercuri, cu 58 de voturi „pentru” şi 10 „abţineri”, propunerea legislativă pentru instituirea Zilei Naţionale a Radioului.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de senatori PSD şi a intrat în circuitul legislativ pe 22 octombrie 2018.

În expunerea de motive a actului normativ se arată că „În anul în care sărbătorim Centenarul Unităţii naţionale şi 90 de ani de existenţă a Societăţii Române de Radiodifuziune, propunerea legislativă oferă o recunoaştere a rolului determinant al radioului în istoria României şi un prilej de sărbătoare naţională pentru toţi cei care – jurnalişi, tehnicieni, artişti – s-au pus în slujba transmiterii valorilor pe calea undelor”.

Propunerea legislativă prevede că de Ziua Naţională a Radioului, autorităţile administraţiei centrale şi locale pot organiza manifestări cu caracter cultural ştiinţific dedicate sărbătoririi acestei zile sau pot acorda sprijin logistic şi/sau financiar organizaţiilor neguvernamentale sau altor instituţii care organizează astfel de manifestări”.

Propunerea va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Jumătate dintre germani nu au încredere în bănci

Închide