DE ACTUALITATE

100 de zile de mesaje preventive

23 septembrie – 31 decembrie 2018

Împarte cu prietenii tăi

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a lansat campania „100 de zile de mesaje preventive”. IPJ Gorj se alătură manifestărilor organizate pentru marcarea Anului Centenar al Marii Uniri, printr-un demers inedit adresat cetăţenilor, constând în transmiterea de informaţii şi recomandări din sfera de preocupare a instituţiilor de aplicare a legii, timp de 100 de zile, în perioada 23 septembrie – 31 decembrie 2018.

Mesajele sunt structurate pe categorii de beneficiari, fiecărei categorii fiindu-i alocată o anumită zi a săptămânii, în care se vor transmite mesaje cu recomandări preventive.

Ziua de luni este dedicată de poliţiştii gorjeni  copiilor, aceştia primind informaţii referitoare la definirea unor noţiuni precum delincvenţă juvenilă, contravenţie, infracţiune, măsuri educative aplicabile minorilor, victimizare, violenţă şi tipurile acesteia, pornografie infantilă, bullying; principalele tipuri de infracţiuni comise de minori; provocările şi riscurile internetului şi ale reţelelor de socializare; recomandări antivictimale şi antiinfracţionale; educaţie rutieră; context familial şi social favorabil conduitei delincvente.

Ziua de marţi a săptămânii va fi dedicată, pe parcursul derulării campaniei, femeilor, acestea fiind informate despre infracţiunile comise cu precădere faţă de această categorie de populaţie – tâlhăria, violul, violenţa în familie, despre măsurile de siguranţă pentru protejarea integrităţii fizice şi psihice, precum şi despre modalităţi de sesizare a instituţiilor cu atribuţii în sprijinirea victimelor.

Miercuri, poliţiştii se vor adresa persoanelor vârstnice cu informaţii şi recomandări preventive referitoare la înşelăciunile prin metoda „accidentul”, „premiul”, „reprezentant firmă/instituţie” etc., la furturi din buzunare/genţi, furturi prin câştigarea încrederii, tâlhării, lovire sau alte violenţe, fiindu-le propuse şi măsuri de siguranţă a bunurilor proprii sau a integrităţii fizice şi psihice.

În ziua de joi, poliţiştii gorjeni  vor transmite mesaje adaptate publicului de sex masculin,  referitoare la tipuri de infracţiuni în care pot fi  implicaţi, în calitate de victimă sau autor – furt din buzunare/genţi, din autoturisme, tâlhărie, înşelăciune,  ameninţare, lovire sau alte violenţe.

Ziua de vineri participanţii la traficul rutier vor fi în atenţia poliţiştilor cu informaţii pentru prevenirea accidentelor rutiere sau a implicării în evenimente neplăcute în traficul rutier. Oamenii legii vor reaminti principalele reguli privind circulaţia pe drumurile publice, modificări legislative, recomandări preventive şi vor prezenta analize ale comportamentului rutier.

În weekend mesajele poliţiei către cetăţeni se vor adresa altor categorii – părinţi, administratori sau lucrători în societăţi comerciale, persoanelor din mediul rural sau urban sau vor accentua anumite recomandări transmise în cadrul săptămânii.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Loto de duminică

Extragerea din 23 septembrie

Închide