DE ACTUALITATE

14 lucrători din Gorj – confirmați cu virusul COVID -19

Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au decis vineri, 22 mai, suspendarea activităţii unui şantier, cu punctul de lucru pe raza comunei Turcineşti, după ce 14 lucrători au fost confirmaţi cu virusul COVID-19, a informat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daiana Militaru – informează Agerpres.

Potrivit acesteia, activitatea şantierului a fost suspendată pentru 14 zile, cu drept de prelungire, în funcţie de evoluţia epidemiologică a focarului.

„Principala cauză, care a dus la luarea acestei decizii, este apariţia a 14 cazuri confirmate cu COVID-19 în rândul lucrătorilor. Dintre aceştia, patru sunt cetăţeni străini, iar alţi patru au domiciliul în alte judeţe. Totodată, a fost instituită măsura de izolare preventivă pentru ceilalţi angajaţi, în cadrul a două locaţii hoteliere de pe raza municipiului Târgu Jiu, unde aceştia erau cazaţi. Suspendarea activităţii a fost decisă şi pentru limitarea transmiterii infecţiei cu SARS-CoV-2 în rândul angajaţilor şi al contacţilor acestora”, a afirmat Daiana Militaru. Ea a mai adăugat că, în prezent, persoanele confirmate cu COVID-19 sunt internate în spital, ancheta fiind în curs de desfăşurare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: