DE ACTUALITATE

150 de infracţiuni economice într-o săptămână

În ultima săptămână, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Poliţiei Române au constatat 150 de infracțiuni economice.

De comiterea acestor fapte sunt bănuite 28 de persoane, dintre care 4 au fost reţinute.

Poliţiştii au constatat 35 de infracţiuni de evaziune fiscală, câte 19 fapte de fals intelectual și complicitate la evaziune fiscală, 18 la Legea 656 din 2003 privind spălarea banilor, 15 infracțiuni de contrabandă, 14 de complicitate la spălarea banilor, 6 înşelăciuni și 5 infracțiuni prevăzute de Codul Vamal.

De asemenea, polițiștii au constatat 4 falsuri materiale în înscrisuri oficiale, câte 3 fapte de uz de fals și dare de mită, precum și câte o faptă de fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare, fals informatic, exploatarea jocurilor de noroc fără a deține licență, uzurparea funcției, complicitate la contrabandă, o faptă prevăzută de Codul Muncii, una de legea privind mărcile și indicațiile geografice și una prevăzută de legea privind prevenirea și sancționarea faptelor de corupție.

În această perioadă, polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat 78 de  percheziţii domiciliare, au pus în aplicare 47 de mandate de aducere şi au aplicat măsuri asigurătorii în valoare de peste 335.000 de lei.

Totodată, au aplicat 159 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de peste 493.000 de lei.

 

 

 

Sursa: politiaromana.ro

 

%d blogeri au apreciat: