DE ACTUALITATE

16.000 de fermieri din Olt vor primi avansul din subventia pe suprafata

O primă listă cu 16.000 de fermieri din Olt a fost trimisă către sediul central al APIA pentru autorizarea la plată

Împarte cu prietenii tăi

O primă listă cu 16.000 de fermieri din Olt a fost trimisă către sediul central al APIA pentru autorizarea la plată a avansului din subventia pe suprafata. Potrivit reprezentanţilor APIA Olt, pentru acesti fermieri au fost finalizate controalele administrative.

Avansul va fi de 125-130 de euro pe hectar, iar  banii vor intra în contul fermierilor pana pe 5 noiembrie, a declarat directorul executiv adjunct al APIA Olt, Marinel Oaşă.La nivelul judeţului, 36.457 de fermieri  au depus cereri pentru plata pe suprafaţă în acest an. APIA Olt a primit, la finalul lunii trecute, eşantioanele de control, inspectorii de specialitate urmând a verifica treizeci la sută din suprafaţa totală a judeţului pentru care s-a solicitat subvenţia.

Astfel, eşantionul de control este mult mai mare comparativ cu cel de anul trecut, 437 de fermieri vor fi supuşi controlului clasic, iar 2.370 prin teledetecţie. În total, 120.000 de hectare din judeţ vor fi verificate de specialişti. Fermierii care au fost incluşi în eşantionul de control vor primi avansul doar după finalizarea acestor verificări.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Ziua mondiala pentru patrimoniul audiovizual. Este povestea ta, nu o pierde!

Închide