DE ACTUALITATE

19 milioane de români sunt aşteptaţi duminică la urne

Aproape 19 milioane de alegători sunt aşteptaţi mâine la urne pentru alegerea primarilor, consiliilor locale, consiliilor judeţene şi preşedinţilor de consilii judeţene.

Faţă de anii precedenţi, autorităţile au impus reguli stricte pentru a preveni răspândirea infectiei cu noul coronavirus – precum purtarea măşti de protecţie, dezinfectarea mâinilor la intrarea şi la ieşirea din secţie, şi păstrarea distanţării fizice de minim un metru.

Dreptul de vot se va putea exprima, între orele 7 şi 21, la secţia la care este arondat domiciliul ori reşedinţa şi în baza unui act de identitate valabil. Există însă şi unele excepţii – explică reporterul RRA, Cătălin Purcaru:

Pentru a afla la ce secţie de votare sunteţi arondaţi intraţi pe site-ul registrulelectoral.ro.
Ministerul de Interne va mobiliza peste 40 de mii de polițiști, jandarmi și pompieri, pentru asigurarea ordinii publice, iar pentru prevenirea așa-numitului turism electoral vor fi organizate filtre rutiere în întreaga țarã.

Totodată, Ministerul de Interne le-a recomandat serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor se asigure program cu publicul și mâine, în intervalul orar 7:00-21:00, pentru soluționarea cu operativitate a cererilor privind eliberarea cărților de identitate.

%d blogeri au apreciat: