DE ACTUALITATE

21 de migranți vietnamezi, plecați din România, au fost găsiți într-un camion în Polonia

21 de vietnamezi plecați din România au fost descoperiți în Polonia, ascunși într-un camion. Clandestinii își doreau să ajungă în Germania. Autoritățile poloneze precizează că e vorba de o rețea, care aducea frecvent ilegal vietnamezi din România.

Migranții vietnamezi călătoriseră zeci de ore într-un container, înghesuiți într-un spațiu minuscul, mascat cu un paravan. În partea din față, camionul era înțesat de marfă.

Iwona Jurkiewicz,  purtător de cuvânt al Biroului Central de Investigaţii din Polonia:  „Au călătorit în condiţii foarte dificile şi periculoase.  Am constatat că membrii unei grupări criminale  au organizat traficul de străini, în special vietnamezi, din România, în Polonia, iar apoi în Germania, Franţa şi Marea Britanie.”

Potrivit autorităților poloneze, traficanții de migranți ilegali luau vietnamezi din România, iar apoi, prin Ungaria și Slovacia, îi duceau în Silezia Inferioară, în Polonia, la aşa numitele puncte de ridicare.

De acolo, clandestinii erau preluați și duși în Franța, Germania ori Marea Britanie. Unități speciale de investigație erau pe urmele acestei grupări de mai multă vreme.

După descoperirea celor 21 de vietnamezi, au fost arestate mai multe persoane, în principal polonezi, dar și un vietnamez.

Sursa: http://stiri.tvr.ro/

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: