DE ACTUALITATE

21 septembrie-Ziua Europeana fara decedati in accidente rutiere

Comisia Europeană propune ca ziua de 21 septembrie să fie Ziua europeană fără nici un accident rutier mortal și susține proiectul EDWARD al Organizațiilor Poliţiilor Rutiere din Europa.

Deși drumurile europene sunt printre cele mai sigure din lume, în anul 2015, 70 de persoane și-au pierdut viața zilnic în accidente rutiere și peste 370 au fost rănite grav. Până in anul 2020 CE iși propune ca numărul acestora să scadă la jumătate.

Daniel Băcanu, coordonatorul Centrului Europe Direct Craiova:


 

În cadrul Conferinţei Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL, desfăşurată la Dublin, a fost lansat Proiectul EDWARD, destinat conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier, cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere.

Lidia Viziru, putrtător de cuvant al Inspectoratului de poliție Mehedinți.

 

Potrivit statisticilor pentru 2015 publicate de Comisia Europeană, România este unul din statele membre în care numărul de accidente rutiere fatale s-a redus semnificativ, comparativ cu anul 2010 (21% față de 17% media europeană). Ea continuă însă să se claseze pe primul loc în UE, împreună cu Bulgaria, înregistrând 95 de decese / mil. locuitori ca urmare a accidentelor auto (media UE fiind de 51,5).

%d blogeri au apreciat: