DE ACTUALITATE

24 SEPTEMBRIE, ȘTIRI ELECTORALE, ORA 11.30

Cosmin Vasile, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Dolj, subliniază necesitatea construirii unui Institut Oncologic la Craiova. Investiția va fi realizată în mandatul următor prin asociere cu Spitalul de Urgență Craiova și cu Universitatea de Medicină și Farmacie. Candidatul PSD la șefia CJ Dolj, împreună cu echipa sa, a găsit și sursa de finanțare pentru acest proiect, care ar urma să vină din fonduri europene, prin Programul Operațional „Sănătate” 2021 – 2027. Investiția este mai mult decât necesară, având în vedere incidența cazurilor de cancer din zona Olteniei. Viitorul Institut Oncologic se va axa, pe lângă depistarea și tratarea cancerului, și pe activități de cercetare și educație în domeniul oncologic, a precizat candidatul PSD lafuncția de președinte al Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

################################################################

Investiții masive și promovarea turismului mehedințean sunt printre obiectivele candidatului PNL la funcția de primar al municipiului Dr.Tr.Severin, Daniel Cârjan, obiective prezentate în cadrul proiectului său electoral:
Insert Daniel Cârjan PNL 27 sec
A consemnat corespondentul Radio România,  Mihai Bădescu.

#################################################################

Luminita Simoiu, candidat independent la funcția de Primar al Craiovei s-a întâlnit ieri cu reprezentanți ai mediului cultural cărora le-a prezentat proiectul „Cultura pentru toti”. In cadrul acestuia, urmând exemple din alte tari din vestul Europei, Luminița Simoiu a propus să fie introduse în curricule, inclusiv universitare, cursuri obligatorii din domeniul artelor. De asemenea le-a prezentat proiectul pentru realizarea muzeului satului oltenesc, considerat de artiști o inițiativă  necesară pentru a promova arta si tradițiile zonei. Luminița Simoiu susține că artiștii plastici sunt nemulțumiți că in Craiova, nu sunt spații de lucru si expoziționale, inclusiv stradale, unde să-și expună lucrările. Oamenii de cultură i-au mai propus candidatului independent la funcția de primar al Craiovei înființarea unui muzeu de arta contemporană și realizarea unui ghid al monumentelor istorice si al personalităților Olteniei.

##################################################################

”Profesionalizarea deciziei la nivelul Consiliului Județean este obligatorie pentru o strategie de succes în perioada 2021-2027”, susține candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de președinte al CJ Dolj, CRISTIAN NEGULESCU. Doljul intră, începând cu 2021, într-o nouă etapă de dezvoltare. Este nevoie de o nouă strategie care trebuie să valorifice toate tipurile de resurse financiare și de consiliere tehnică pe care Comisia Europeană le va mobiliza în favoarea  administrațiilor locale din toată Uniunea. Potrivit candidatului PMP, Cristian Negulescu, una dintre condițiile fundamentale pentru succesul noii strategii are în vedere funcționarea la nivelul Consiliului Județean Dolj a unui Centru de excelență legislativă și operațională în administrația  publică. Această structură poate să funcționeze și ca o Unitate competitivă de atragere a fondurilor europene, se precizează într-un comunicat.

##################################################################

Candidatul Alianței USR – PLUS pentru funcția de primar al Craiovei, Lucian Bernd -Săuleanu, amintește cetățenilor importanța votului, chiar și în condițiile speciale cauzate de criza sanitară. El a declarat că alegerile din 27 septembrie vor influența viața fiecărui craiovean în parte, pentru următorii 4 ani. De asemenea, candidatul USR – PLUS, Lucian Săuleanu, face apel către celelalte formațiuni politice înscrise în cursa electorală să respecte regulile sanitare din această perioadă, punând pe primul plan sănătatea alegătorilor.

%d blogeri au apreciat: