DE ACTUALITATE

24 SEPTEMBRIE, ȘTIRI ELECTORALE, ORA 16.30

24 septembrie, ȘTIRI ELECTORALE, ORA 16.30

Un spital de pediatrie urmează să fie construit odată cu un nou mandat al candidatului PSD pentru Primăria Craiova, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta a menționat că sănătatea rămâne prioritatea sa. Noul Spital de Pediatrie urmează să fie realizat după un concept nou, sub forma unei clădiri cu 8 niveluri, în zona centrală a orașului. Spitalul va avea două aripi, una reprezentând Clinica de Pediatrie, cu o recepție sub forma unui mare loc de joacă. Cealaltă aripă va reuni Clinicile de Obstetrica-Ginecologie și Neonatologie, precum și compartimentul de primire a urgențelor, blocul operator, cu zona de terapie intensivă, și, în apropiere acestuia, o sală de conferințe, concepută în special pentru instruirea viitorilor medici. Potrivit candidatului PSD pentru Primăria Craiova, Lia Olguța Vasilescu, proiectul va veni să completeze investițiile făcute în ultimii ani în unitățile sanitare din subordinea autorităților locale.

##################################################################

Președintele partidului PRO România, Victor Ponta, a declarat, la Slatina, în timpul campaniei electorale, că alegerile din 27 septembrie reprezintă un prim pas căştigător pentru partidul său:  INSERT Ponta cr 0,23

Marius Bălaşa este candidatul Pro România la Primăria Slatina, iar Mihai Niţă la preşedinţia Consiliului Judeţean Olt, precizează corespondentul RRA, Laura Stoican.

##################################################################

În România, 17.000 de firme de IT generează 6 miliarde de euro, dar Oltenia are doar 5% din această piață, deși potențialul ei este imens, spune candidatul PNL la funcția de primar al Craiovei, Nicolae Giugea. Craiova este cel mai important centru urban din sud-vestul României, nord-vestul Bulgariei și estul Serbiei și are o Universitate importantă, cu o facultate de profil performantă. Acestea constituie premisele ca orașul să devină un centru IT regional transfrontalier, singura condiție fiind o implicare din partea autorităților locale, iar obiectivul candidatului PNL la Primăria Craiova, Nicolae Giugea, este să transforme Bănia într-un Silicon Valley.

##################################################################

Luminita Simoiu, candidat independent la funcția de Primar al Craiovei s-a întâlnit ieri cu reprezentanți ai mediului cultural cărora le-a prezentat proiectul „Cultura pentru toti”. In cadrul acestuia, urmând exemple din alte tari din vestul Europei, Luminița Simoiu a propus să fie introduse în curricule, inclusiv universitare, cursuri obligatorii din domeniul artelor. De asemenea le-a prezentat proiectul pentru realizarea muzeului satului oltenesc, considerat de artiști o inițiativă  necesară pentru a promova arta si tradițiile zonei. Oamenii de cultură i-au mai propus candidatului independent la funcția de primar al Craiovei înființarea unui muzeu de arta contemporană și realizarea unui ghid al monumentelor istorice si al personalităților Olteniei. Proiectele Luminiței Simoiu pot fi consultate pe pagina sa facebook.

##################################################################

Candidata USR PLUS la funcția de primar al municipiului Dr.Tr.Severin, Elena Călin, a vorbit despre planurile și valorile pe care le propune cetățenilor, cărora le cere votul la alegerile ce vor avea loc duminică. Transparenţă şi depolitizare în administraţia publică, spune Elena Călin:

Insert Elena Călin 0,19

Alianţa USR PLUS are candidat şi la preşedinţia Consiliului Judeţean Mehedinţi, acesta fiind Laurenţiu Ştefănescu, transmite corespondentul RRA, Mihai Bădescu.

%d blogeri au apreciat: