DE ACTUALITATE

25 dintre cele mai ciudate legi din lume: Ghici unde nu ai voie să fluieri sub apă!

1. În timpul oricărui act sexual petrecut în oraşul Conorsville din Wisconsin, este interzis prin lege ca un bărbat să tragă cu o armă de foc.

2. Daca cumva treci prin oraşul Chico, California cu o bombă nucleară după tine şi eşti prins, vei fi amendat cu 500$ pentru transport de material radioactiv pe teritoriul oraşului.

3. Totuşi, dacă ajungi prin statul american Kentucky, să nu transporţi niciodată cornete de îngheţată în propriile buzunare. Există o lege în vigoare conform căreia poţi ajunge la închisoare pentru această faptă cumplită. Se pare că-s mai periculoase cornetele de îngheţată decât bombele nucleare.

4. În Indonezia, legea pedepseşte masturbarea efectuată fie de bărbaţi, fie de femei, cu moartea prin decapitare.

5. Orice femeie aflată pe teritoriul oraşului Tremorton, din statul Utah, va ajunge la închisoare dacă face dragoste cu un bărbat în interiorul unei ambulanţe.

6. Există o lege în oraşul Oxford, din statul Ohio, care interzice oricărei femei să se dezbrace în faţa unei fotografii care reprezintă un bărbat.

7. În oraşul italian Milano există o lege locală care-i obligă pe cetăţeni să zâmbească tot timpul, cu excepţia situaţiilor când merg la spital sau la înmormântări.

8. Singura ţară din lume care nu a cenzurat niciun film pentru adulţi este Belgia.

9. În Oklahomna, nu ai voie să ai un măgar care doarme într-o cadă de baie după ora 7 seara. În rest, măgarul se poate bălăci cât vrea.

10. În statul american Oklahoma, orice persoană care se strâmbă în mod voit la un câine, ajunge la închisoare sub învinuirea de agresiune asupra celui mai bun prieten al omului.

11. Este contrar legii pentru orice cetăţean britanic să moară în interiorul Palatului Parlamentului din Londra.

12. În oraşul Baltimore din Maryland, este ilegal să intri cu un leu într-o sală de cinema.

13. Oraşul Saint Louis din Missouri are în vigoare o lege conform căreia este interzis ca un bărbat să salveze o femeie aflată în pericol, dacă aceasta este îmbracată în pijamale. 

14. În Bangladesh, chiulitul de la şcoală este interzis de lege. Orice elev prins în afara orelor de curs, ajunge la inchisoare.

15. În timpul regimului politic taliban din Afganistan, clericii musulmani au adoptat o lege care le interzice femeilor să poarte şosete de culoare albă, pe motiv că astfel bărbaţii se excită în preajma lor.

16. În oraşul englez York există încă o lege implementată încă din Evul Mediu, care îi permite oricărui cetăţean al oraşului să ucidă orice scoţian întâlnit în York. Evident, doar dacă scoţianul vizat poartă asupra sa un arc şi o tolbă cu săgeţi.

17. În capitala statului El Salvador, oraşul San Salvador, există o lege care condamnă la moarte prin împuşcare în faţa unui pluton de execuţie, orice şofer prins băut în interiorul capitalei. În fiecare an, zeci de şoferi sfârşesc în acest mod.

18. În statul Florida, dacă o femeie nemăritată sare cu paraşuta în zilele de sâmbătă, acesta ajunge la inchisoare.

19. Legile statului Ohio pedepsesc cu închisoarea pe oricine încearcă să îmbete un peşte.

20. În Marea Britanie, legea permite oricărei femei gravide să urineze oriunde doreşte, inclusiv în cascheta unui poliţist dacă aşa simte, fără să poată fi trasă la răspundere.

21. În Elveţia este ilegal să tragi apa la toaletă după 10 seara.

22. În Singapore este contrar legilor acestei ţări să mesteci banală gumă de mestecat.

23. În Myanmar este ilegal sa accesezi Internetul. Oricine face acest lucru, ajunge să stea ani buni după gratii.

24. În New Jersey este ilegal să porţi o vestă antiglonţ în timp ce comiţi o crimă.

25.  În Vermont este ilegal să fluieri sub apă

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: