DE ACTUALITATE

3 hectare de pădure tăiate pe oră

Unul din doi copaci este tăiat ilegal în România, iar în ultimii ani ţara noastră a pierdut aproximativ 3 hectare de pădure pe oră

Împarte cu prietenii tăi

Unul din doi copaci este tăiat ilegal în România, iar în ultimii ani ţara noastră a pierdut aproximativ 3 hectare de pădure pe oră, arată datele Agenţiei pentru Investigaţii de Mediu. Un raport prezentat de această organizaţie precizează că în ultimii zece ani cam jumătate din lemnul tăiat a provenit din surse ilegale, iar în majoritatea cazurilor cercetate destinaţia lemnului a fost compania austriacă Schweighofer Holtzindustrie. Mai multe organizaţii neguvernamentale au prezentat ieri cazuri care conturează, susţin reprezentanţii lor, corupţia în ce priveşte tăierea şi exploatarea lemnului în România. Gabriel Păun, preşedintele Agent Green:


Compania austriacă Holzindustrie Schweighofer afirmă într-un comunicat de presă, că a respins şi raportat, în ultimul an, 69 de transporturi de material lemnos cu documente neconforme. Compania austriacă subliniază că impune furnizorilor să respecte toată legislaţia în vigoare şi să dovedească provenienţa legală a materialului lemnos pe care îl livrează. Mai mult decât atât – insistă firma -, nu doar refuză orice transport de lemn suspect, care nu prezintă documentele legale complete şi corecte, ci îl şi raportează autorităţilor competente, pentru a investiga şi sancţiona eventualele nereguli. Ministrul mediului, Graţiela Gavrilescu a declarat pentru RRA că Holtzindustrie Schweighofer a făcut deja obiectul unei anchete, că s-au dat amenzi şi că s-a confiscat o parte din lemnul tăiat ilegal:

Ministrul mediului a mai precizat că multe dintre firmele care au introdus masă lemnoasă în compania austriacă erau firme-fantomă ori obţinuseră lemnul pe căi ilegale.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
În acest weekend debutează sezonul 2015/2016 de patinaj artistic

Vezi principalele competiții ale sezonului 2015/2016.

Închide