Connect with us

National

Pesta porcină africană (audio)

Autorităţile continuă să ia măsuri preventive

Published

on

Virusul pestei porcine africane a ajuns în comuna Clinceni, din judeţul Ilfov, la vest de Capitală. Autorităţile au decis sacrificarea tuturor animalelor din gospodăria unde a fost confirmată boala, a declarat, pentru Radio România Actualităţi, directorul adjunct al Direcţiei Sanitar Veterinare Ilfov, doctorul Filaret Brădăţeanu:

Între timp, în judeţul Constanţa, au fost închise mai multe focare de pestă, confirmate anterior în zona localităţilor Caraulea – Cochirleni, Vlahii – Aliman şi lângă Cernavodă.

Pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane, autorităţile continuă să ia măsuri preventive, printre care şi împuşcarea mistreţilor. La Vaslui, vânătorii trebuie să ucidă până la finalul lunii februarie, anul viitor, o mie de mistreţi, potrivit corespondentei RRA, Alina Darie:

La Tulcea, însă, Rezervaţia Biosferei Delta Dunării caută persoane care să ajute la extracţia mistreţilor şi a şacalilor din zonă. De la apariţia primului focar de pestă porcină africană în România, la sfârşitul lunii iulie a anului trecut, au fost confirmate aproape 900 de focare, în 13 judeţe din nord vestul şi sud-estul României.

ULTIMA ORĂ

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON