DE ACTUALITATE

Atenţionare de călătorie – Grecia

Vreme nefavorabilă

Împarte cu prietenii tăi

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, în conformitate cu datele puse la dispoziţie de Serviciul de Meteorologie grec, este în plină desfăşurare fenomenul de vreme nefavorabilă, numit „Xenofon”. Sunt prognozate rafale de vânt foarte puternice, care vor ajunge până la 9-10 Beaufort (viteză de aproximativ 95km/h cu valuri peste 10-12m) şi care creează probleme în transportul maritim. Pentru data de 27 septembrie 2018, autorităţile portuare au interzis plecarea vapoarelor din porturile Pireu, Rafina şi Lavrio. De asemenea, nu se efectuează niciun transport maritim spre golful Argosaronic, iar liniile maritime Rio-Antirrio, Glyfa Fthiotida-Agiokampos, Ag. Marina – Nea Styra, Arkitsa – Edipsos, Kavala – Prinos, Alexandroupolis -Samothrace, Corfu – Lefkimmi sunt închise. Totodată, nu se efectuează nicio cursă maritimă pe ruta Zakynthos – Killini şi Kefalonia- Killini. Linia maritimă Keramoti – Limenas din Thassos este deschisă. În următoarele zile urmează să ajungă şi uraganul Medican, cu vânturi puternice până la 12 Beaufort (viteză de peste 118km/h şi valuri de peste 16m), care se aşteaptă să lovească coastele din sudul Mării Ionice.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. 

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Festivalul-concurs național de interpretare „Lăutarul”

Drăgășani, ediția a XIII-a

Închide