DE ACTUALITATE

Lucrătorii europeni trebuie trataţi egal (audio)

Noua lege austriacă ar încălca Tratatul Uniunii Europene

Împarte cu prietenii tăi

Comisia Europeană afirmă că măsura care afectează alocaţiile copiilor români din Austria încalcă legislaţia comunitară şi că va analiza îndeaproape legea adoptată de parlamentul de la Viena. Comisia precizează că, în principiu, ajustarea acestor sume nu este permisă şi ar putea fi privită ca o discriminare pentru cei care contribuie la sistemele de asigurare nationale şi aşteaptă să primească aceleaşi beneficii indiferent de naţionalitate şi de locul unde se află copiii.

Comisia Europeană a reacţionat după ce Viena a redus substanţial de la 1 ianuarie alocaţiile pentru copiii imigranţilor, măsură care afectează, potrivit statisticilor, aproximativ 14 mii de copii români din această ţară. Noua formulă de calcul ia în considerare nivelul de trai din ţara de origine a copilului. De exemplu, pentru un român care trăieste în Austria, anul trecut alocaţia era de 158 de euro pe lună, sumă care a fost înjumătăţită, anul acesta.

Autorităţile de la Bucureşti au dezaprobat, la unison, această măsură pe care o consideră discriminatorie. Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat că guvernul analizează posibilitatea de a se adresa Curţii Europene de Justiţie, denunţând faptul că noua lege austriacă ar încălca Tratatul Uniunii Europene. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, pentru Radio România Actualităţi, că lucrătorii europeni trebuie trataţi egal în statele membre în care îşi desfăşoară activitatea şi şi-a exprimat dezacordul faţă de demersul parlamentului austriac:


Şi parlamentari din PSD şi PNL şi-au exprimat nemulţumirea şi îngrijorarea faţă de decizia autorităţilor de la Viena de a diminua alocaţiile pentru copiii străinilor.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Vâlcea: Lucrări pe DN7

Circulaţie rutieră restricţionată

Închide