DE ACTUALITATE

4 ministri schimbati in guvernul Grindeanu

Social-democratii au decis sa il propuna pe Tudorel Toader, rectorul Universitatii din Iasi si fost judecator la Curtea Constitutionala, ca viitor ministru al Justitiei, post vacant dupa demisia lui Florin Iordache. Conducerea PSD a facut insa si alte modificari-surpriza in echipa guvernului, inclusiv remanierea unui ministru dupa doar o luna si jumatate de activitate.

Intrebat de ce a apelat la remaniere, premierul a spus ca vrut sa atraga in echipa guvernamentala „un om cu greutate politica” pentru a creste absorbtia fondurilor europene.

Comitetul Executiv National al PSD a aprobat, joi, in unanimitate propunerile facute de conducerea coalitiei de guvernamant pentru patru functii de ministru: Tudorel Toader la Justitie, Rovana Plumb la Fonduri Europene, Alexandru Petrescu la Mediul de Afaceri si Mihai Tudose la Economie.

Alexandru Petrescu a fost mutat de la Ministerul Economiei la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, pe care il gestiona ad-interim, dupa demisia lui Florin Jianu.

Portofoliul Economiei va fi preluat de Mihai Tudose (foto jos) care a mai ocupat acest post in ultimul cabinet al lui Victor Ponta, in decembrie 2014-noiembrie 2015. Ulterior, Tudose a fost atacat de Ponta, care a sugerat ca este „ofiter acoperit” si vrea sa preia partidul. „Nu sunt ofiter acoperit si nu-mi doresc sa preiau puterea in partid. Sunt deja putin iritat de acest lucru„, i-a replicat Tudose.

 

sursa:stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: