DE ACTUALITATE

7 lucruri pe care trebuie să le evităm înainte de a merge la culcare

 Seara nu trebuie să fie stresantă sau agitată deoarece ne poate afecta somnul. Iata ce spun specialistii:

-Nu este recomandată utilizarea de dispozitive electronice înainte de culcare

-Trebuie evitată administrarea de somnifere (doar dacă au fost prescrise de medic), pentru că acestea nu vor ajuta prea mult.

-Nu se recomandă consumul de alcool înainte de a merge la culcare. În ciuda părerii unanime că somnul vine imediat după consumul de alcool, oamenii de ştiinţă au demonstrat că este mai dificil să adormim dacă bem ceva înainte.

-Nu trebuie să lucrăm în pat sau în dormitor. În caz contrar, nu vom mai asocia acest loc cu odihna şi ne va fi mai greu să adormim.

-Nu se recomandă consumul de cafea sau băuturi cu cofeină după ora 17:00. Băutul unei singure cafele chiar şi cu şase ore înainte de culcare afectează calitatea somnului.

-Consumul alimentelor grase trebuie evitat cu cel puţin o oră înainte de culcare. Mai ales în cazul femeilor, acest lucru poate afecta atât calitatea, cât şi cantitatea somnului.

-Nici efortul fizic precum exerciţiile de tonifiere nu sunt recomandate înainte de culcare. Creşterea tensiunii arteriale şi a temperaturii corpului ne pot împiedica să adormim.

 

Sursa: click.ro

%d blogeri au apreciat: