DE ACTUALITATE

90 de kilometri noi de autostradă până la sfârşitul anului

România va avea, până la sfârşitul anului, 90 de kilometri noi de autostradă, la care se pot adăuga circa 45 de kilometri de variante de ocolire şi aproximativ 250 de kilometri de drumuri reabilitate şi îmbunătăţite – susţine directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ştefan Ioniţă.

Într-un interviu pentru Agerpres, acesta a mai spus că o mare parte dintre proiectele de infrastructură rutieră planificate pentru perioada următoare vor putea fi susţinute cu bani europeni, obiectivul fiind ca absorbţia de fonduri nerambursabile să se situeze, în acest an, la 4 miliarde de lei – jumătate faţă de cele aproximativ 8 miliarde de lei aduse în exerciţiul financiar anterior.

Procedura de proiectare şi de execuţie pentru secţiunile 1 şi 5 din Autostrada Piteşti – Sibiu ar putea începe luna viitoare.

În cazul Comarnic – Braşov, şeful CNAIR speră ca, în această toamnă, să găsească antreprenor pentru lucrările la variantele de ocolire de la Comarnic şi Buşteni.

%d blogeri au apreciat: