DE ACTUALITATE

A.B.A. Jiu: Unda de viitură a ajuns în Gorj și se deplasează spre Dolj

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat precipitații abundente, de circa 175 l/mp, la stația hidrometrică Câmpu lui Neag, din județul Hunedoara, de pe râul Jiu. Fenomenul a dus, în această dimineață, la depășirea cotei de pericol. Echipele Apelor Române Jiu intervin cu utilajele din dotare, pentru deblocarea albiei și asigurarea secțiunilor de scurgere pe cursurile de apă. În localitatea Aninoasa, echipele Apelor Române intervin, împreună cu cele ale ISU, pentru evacuarea apelor, din gospodăriile inundate.

În zona Valea de Brazi – Uricani, revărsarea râului Jiul de Vest a blocat Drumul Naţional 66 A, iar apa a pătruns în mai multe gospodării şi a acoperit mai multe drumuri. La faţa locului, se află efective de pompieri şi lucrători de la Apele Române Jiu, care intervin pentru limitarea, pe cât posibil, a pagubelor.

Întreaga zonă se află sub avertizare cod portocaliu de inundații şi, în continuare, se înregistrează creşteri de debite, scurgeri de pe versanţi şi viituri provocate de afluenţii Jiului de Vest.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: