DE ACTUALITATE

A fost lansată campania „Alege oaia!”

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a lansat, cu ocazia deschiderii târgului pentru agricultură   INDAGRA 2017, Campania de informare şi promovare a consumului de carne de oaie denumită “Alege Oaia!”.

Prin această campanie se urmărește creșterea interesului consumatorilor pentru carnea de oaie şi preparatele din carne de oaie, valorificarea producțiilor agro-alimentare provenite de la specia ovine, creșterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea forței de muncă în sectorul de prelucrare a cărnii și a produselor din carne de oaie, dar şi păstrarea tradițiilor privind preparatele culinare din această specie, în special în zonele montane.

Obiectivul final al acestei campanii este de a informa consumatorul asupra modului de preparare a cărnii de oaie și a produselor din carne de oaie, cât și de dezvoltare a unei culturi culinare în ceea ce privește consumul de carne de oaie. Totodată, se doreşte sprijinirea crescătorilor autohtoni de ovine și înființarea unei piețe de Gross care va constitui un intermediar între crescătorii de ovine și canalele de comercializare (retail și magazine de proximitate).

Campania de informare și promovare Alege Oaia!” se va desfășura la nivel național pe o durată de trei luni.

Mai multe informații despre campania “Alege Oaia!” pot fi găsite pe pagina de Facebook special creată, dar și în cadrul caravanei al cărei program poate fi consultat pe pagina de promovare a campaniei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: