DE ACTUALITATE

A fost prelungit termenul de valorificare a producției pentru producătorii de tomate

Guvernul României a aprobat prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate.

Împarte cu prietenii tăi

Guvernul României a aprobat, în ședința din 24 mai 2018,  prelungirea perioadei de valorificare a tomatelor cultivate în spații protejate până la 15 iunie 2018, prin completarea art. 5 din Hotărârea Guvernului nr. 943/2017 pentru aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, pentru anul 2018.

Decizia a fost luată în contextul fenomenelor meteorologice nefavorabile desfășurate în perioada februarie-martie 2018, care au afectat creșterea și dezvoltarea răsadurilor precum și replantarea acestora.

Programul guvernamental de sprijin pentru tomate cultivate în spații protejate se află în al doilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate proaspete din producția autohtonă începând cu luna mai și până în decembrie. În acest fel, producătorii vor fi încurajați să obțină produse de calitate, competitive, furnizând tomate autohtone în perioada de extrasezon.

Pentru a putea beneficia de ajutorul de minimis în valoare de 3000 de euro/an, cultivatorii de tomate trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

  • Să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1000 mp;
  • Să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată;
  • Să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.
Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
CEZ România, Brandul anului în energie

Grupul CEZ în România a fost desemnat „Brandul anului în energie” în cadrul Galei Romanian Energy Awards 2018.

Închide