DE ACTUALITATE

A fost prezentat avionul cu care papa Francisc va călători în timpul vizitei sale în Chile

Avionul a fost personalizat şi în interior cu simbolurile papale

Împarte cu prietenii tăi

Organizatorii vizitei papei Francisc în Chile au prezentat avionul, un Airbus modelul A321 având capacitatea de 220 de pasageri, cu care Suveranul Pontif se va deplasa în această ţară, relatează joi EFE.

Papa va ajunge la Santiago luni 15 ianuarie cu un avion Alitalia, dar în Chile se va deplasa cu o aeronavă a companiei Latam vopsită în alb şi având logo-ul vizitei oficiale a papei – „#ElvuelodeFrancisco” – înscris de ambele părţi ale fuzelajului.

Avionul va transporta cei 130 membri ai delegaţiei papale, printre care membri de vază ai bisericii catolice, personal al protocolului de stat, agenţi de securitate ai guvernului şi ai Vaticanului, membri ai suportului tehnic şi personal al aeronavei.

Avionul a fost personalizat şi în interior cu simbolurile papale.

Înainte de ceremonia de prezentare a aparatului Airbus A321, preotul Fernando Montes a sfinţit avionul cu care papa Francisc va realiza patru zboruri în Chile şi în care pasagerii vor avea inclusă servirea mesei în timpul zborului.

„Potrivit recomandărilor Vaticanului, este vorba de un meniu unic pentru toţi călătorii, cu alimente simple şi uşor de transportat. Vor fi alese ingrediente proaspete, tipice regiunilor vizitate”, a explicat Hugo Pantano, şeful executiv al companiei Latam.

Poşta din Chile a lansat o emisie de timbre dedicate vizitei pe care papa Francisc o va realiza în perioada 15 – 18 ianuarie în cadrul unei ceremonii organizate la palatul La Moneda de preşedinta Michelle Bachelet.

Este vorba de 50.000 de timbre cu chipul tipărit al Suveranului pontif, având preţul de 600 de pesos (0,98 cenţi de dolar) în care papa Francisc apare zâmbind şi salutând cu mâna dreaptă, sub sloganul oficial al vizitei sale: „Mi Paz les doy”, Chile 2018.

Pe fundalul timbrului sunt desenaţi Anzii Cordilieri cu vârfurile înzăpezite sub un cer albastru.

Este a doua vizită papală în Chile, după cea realizată de papa Ioan Paul al II-lea în aprilie 1987, în timpul dictaturii militare a lui Augusto Pinochet (1973-1990).

Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Discuţii aprinse în şedinţa CSM (audio)

Toate suspiciunile trebuie clarificate

Închide