DE ACTUALITATE

A incept Festivalul berii britanice!

La Festivalul berii britanice, care s-a deschis ieri la Londra, iubitorii acestei băuturi au ridicat paharul în cinstea sănătății și diversității industriei din acest sector, susținuta de avântul micilor fabrici de bere.

Festivalul este găzduit de centrul de conferințe Olympia London, transformat cu această ocazie în cel mai mare pub din lume.

În Marea Britanie există în prezent cel mai mare număr de fabrici de bere din ultimii 50 de ani, cu 1.285 de unități în activitate, dintre care 325 au adus la festival cele mai bune beri ale lor.

La evenimentul care durează cinci zile și care pune în valoare berea produsă prin metode tradiționale și artizanale — contrar berii industriale pasteurizate — sunt așteptați circa 55.000 de vizitatori.

Sectorul a înregistrat o adevărată renaștere în ultimii cinci ani în Marea Britanie, odată cu înmulțirea micilor fabrici de bere.

O lege intrată în vigoare în luna martie a pus capăt unui sistem vechi de 400 de ani, conform căruia administratorii de pub-uri se angajau să cumpere de la proprietarii acestora, mari producători de bere, în schimbul unei chirii modeste, o bere produsă la prețuri mai mari decât cea de pe piață. Pub-urile britanice au acum posibilitatea să cumpere ce fel de bere vor de la numeroasele micro-fabrici de bere care au pătruns în sector.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: