DE ACTUALITATE

Acordul UE cu Marea Britanie privind BREXIT-ul a fost arobat

Consiliul European a aprobat duminică acordul privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, precum şi declaraţia care schiţează relaţia post-Brexit cu Londra, după mai mult de un an de negocieri.

Președintele Consiliului, Donald Tusk, recomandase ieri aprobarea acordului, după ce Marea Britanie a ajuns la o înțelegere cu Spania în privința Gibraltarului.

Parlamentul Marii Britanii urmează să-și exprime votul privind acordul Brexit, în decembrie.

Acordul de retragere, care are 585 de pagini, detaliază condiţiile juridice ale ieşirii Marii Britanii din UE la 29 martie 2019.

Liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene  s-au exprimat  în favoarea „unei relaţii cât mai strânse posibil” cu Londra, după Brexit.

Declaraţia politică, ce însoţeşte acordul, subliniază obiectivele comune ale Londrei şi Bruxellesului pentru viitoarea lor relaţie și face apel la parlamentul britanic să sprijine la rândul său acordul. Documentul nu are un caracter obligatoriu.

Amintim că președintele Klaus Iohannis a declarat că acordul Brexit este bun și că aprobarea acestuia va proteja drepturile românilor din Marea Britanie.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
30 de participanți la slujba de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului au avut nevoie de îngrijiri medicale

Închide