DE ACTUALITATE

Actrita Cate Blanchett – noul ambasador al bunavointei pentru UNHCR

Cate Blanchett — despre care criticii de film susțin că este cea mai talentată actriță din generația sa — a fost numită ambasadoare a bunăvoinței pentru UNHCR.

Împarte cu prietenii tăi
THE OSCARS(r) - PRESS ROOM - The Academy Awards(r) for outstanding film achievements of 2013 will be presented on Oscar Sunday, MARCH 2 (8:00-11:00 p.m., ET/5:00-8:00 p.m., PT), at the Dolby Theatre(r) at Hollywood & Highland Center(r) and televised live on the ABC Television Network. (Photo by Rick Rowell/ABC via Getty Images) CATE BLANCHETT

Actrița australiană Cate Blanchett a devenit noul ambasador al bunăvoinței în cadrul Înaltului Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR) într-un demers de sensibilizare asupra situației dificile a refugiaților, pe fondul crizei fără precedent în domeniul migrației, a anunțat luni această instituție, informează agerpres.ro

Deținătoare a două premii Oscar, Cate Blanchett — despre care criticii de film susțin că este cea mai talentată actriță din generația sa — a fost numită ambasadoare a bunăvoinței pentru UNHCR după vizita sa într-o tabără de refugiați în Iordania, după ce timp de mai mulți această poziție a fost ocupată, în special, de actrița americană Angelina Jolie.

„Sunt mândră să-mi asum acest rol”, a declarat Cate Blanchett, 46 de ani, subliniind că nu a existat „niciodată o perioadă mai crucială pentru a fi de partea refugiaților și de a ne arăta solidaritatea”.

„Trecem printr-o criză fără precedent și trebuie să existe o împărțire a responsabilităților în lumea întreagă”, a adăugat Cate Blanchett.

Peste 60 de milioane de persoane au fost înregistrate ca deplasate din cauze de forță majoră anul trecut la nivel mondial, ceea ce constituie un număr record, între care o treime sunt refugiați, potrivit UNHCR.

Solidaritatea cu acestea pare să se diminueze în Europa, după cum arată succesul partidelor populiste și xenofobe, în timp ce bătrânul continent cunoaște cea mai gravă criză a migrației după cel de-al Doilea Război Mondial.

„Este ca și cum abordăm o răscruce de drumuri, vom lua calea compasiunii sau pe cea a intoleranței?”, a spus actrița. „Ca mamă, vreau copiii mei să ia calea compasiunii”, a adăugat ea.

Acest anunț survine după ce Cate Blanchett, care a putut fi văzută recent în filmele ‘Carol’ de Todd Haynes sau ‘Blue Jasmine’ de Woody Allen, a efectuat recent o vizită în Iordania pentru a lua cunoștință de operațiunile umanitare aplicate în cazul refugiaților sirieni nevoiți să plece din țara lor în urma celor cinci ani de conflict. Ea s-a întâlnit cu familiile unora dintre ei și le-a ascultat relatările, conform UNHCR.

Cate Blanchett colabora deja cu UNHCR de un an pentru a sensibiliza opinia publică în ceea ce privește soarta persoanelor strămutate forțat, făcând și o vizită în Liban, unde s-a întâlnit cu apatrizi.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Dacian Ciolos, propuneri pentru functia de Ministru al Culturii

Circulă trei nume de favoriţi pentru acest post.

Închide