DE ACTUALITATE

Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci

Ajutorul de minimis pentru aplicarea programului de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița începe să prindă contur în județul Olt, ajungând în faza de livrări către abatoare.
Potrivit consilierului Florin Ciobanu, prima livrare de purceluși în programul de minimis pentru județul Olt s-a facut la mijlocul lunii mai 2018 când 22 de purceluși au ajuns la crescători din Găneasa, Slătioara și Balș. 

În Olt, pentru a primi ajutor de minimis prin programul de susținere a crescătorilor de porci din rasele Bazna și/sau Mangalița în vederea producerii cărnii de porc, anul trecut s-au înscris 455 de crescători, pentru a primi 3848 capete purcei cu titlu gratuit, 7 furnizori și un procesator. Au fost livrate 118 capete la un număr de 17 crescători. Valoarea totală a sprijinului acordat a fost de 20.000 lei pentru 80 capete purcei.

Durata de aplicare a acestei scheme de ajutor de minimis este 2018-2020. Un crescător poate solicita cu titlu gratuit un număr par de purcei, minim 2 și maxim 10, pentru creștere, îngrășare și livrare către un procesator cu care au încheiat contract în acest sens. Ajutorul de minimis reprezintă 250 lei/cap purcel, crescătorul trebuind să livreze purcelul crescut până la o greutate, în viu, de minim 130 kg/cap.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: