DE ACTUALITATE

Alertă de inundații în Dolj; continuă codurile portocalii și roșii în toată țara

Codul roşu de inundaţii pe râul Prut este în vigoare până diseară, la miezul nopţii. Viitura care se propagă din Ucraina este în scădere, după ce a atins nivelul maxim ieri, înainte de prânz. Astăzi ar urma să ajungă la barajul Stânca-Costeşti, unde specialiştii estimează că va fi preluată fără probleme. Echipele de intervenţie rămân în alertă. Mai mulţi responsabili s-au aflat, ieri, în zonă şi au dat asigurări că Guvernul va sprijini financiar comunităţile afectate, în baza unei evaluări.

Gina Poenaru, Radio România:

Pentru celelalte râuri din ţară, sunt, în continuare, în vigoare, coduri portocalii şi galbene. Cele portocalii vizează ape din centrul şi vestul ţării, până astăzi, la ora 14.00. Cele galbene, sunt valabile în jumătatea de nord a ţării, până la miezul nopţii. Probleme au fost, ieri, şi în judeţele Hunedoara şi Gorj, care s-au aflat sub cod roşu de inundaţii. Apele râului Jiul de Vest s-au revărsat şi au lăsat în urmă sute de gospodării inundate şi drumuri blocate. Cel mai afectat a fost DN 66 A, care a fost blocat în mai multe locuri. Peste 300 de personae, din mai multe localităţi, au fost evacuate în Hunedoara, unde apele au afectat şi activitatea minei Lupeni, care este oprită din cauza inundării galeriilor.

 Ilie Pintea, Radio România:

Conducerea Administrației Bazinale de Apă Jiu subliniază că debitul, înregistrat, ieri, la Rovinari, a ajuns, în această dimineață, la stația hidrometrică  Filiași, județul Dolj, având un debit de 515 metri cubi/secundă și un nivel de 260 cm. Având în vedere datele actuale și prognoza meteorologică pentru următoarele ore, agenții hidrotehnici Apele Române Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj – monitorizează permanent digurile, iar Formația Scaești este pregătită să intervină cu un buldoexcavator de intervenție și saci cu nisip.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: