DE ACTUALITATE

Alte două focare de PPA în județul Olt

Virusul pestei porcine africane (PPA) a fost confirmat în alte două gospodării din comuna Rusănești, județul Olt, unul la fratele cibanului unde a fost confirmat primul focar, iar celălat în gospodăria stăpânului stânii de oi la care  ciobanul lucra.

Cele două gospodării au fost plasate sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatațiilor.

Sâmbătă, 24.11.2018, Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt s-a întrunit de doua ori în ședință pentru aprobarea planurilor de masuri pentru cele doua focare, iar la cea de-a doua ședință a participat și ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea care a apreciat promptitudinea și corectitudinea cu care au acționat serviciile veterinare în aceste cazuri. „Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt a dispus, conform planului de măsuri adoptat, evaluarea porcilor, eliminarea acestora conform procedurilor,  instalarea filtrelor pietonale la nivelul celor două exploatații si menținerea filtrelor rutiere“, a transmis DSVSA Olt.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Starea drumurilor în Oltenia

Închide