DE ACTUALITATE

Americanii construiesc un ORAȘ de un miliard de dolari în care NU VA LOCUI NIMENI

Undeva în deşertul american, între New Mexico şi graniţa dintre SUA şi Mexic, se va ridica un nou oraş

Împarte cu prietenii tăi

Undeva în deşertul american, între New Mexico şi graniţa dintre SUA şi Mexic, se va ridica un nou oraş. În noua citadelă nu va locui nimeni însă, pentru că ea va fi construită pentru a se testa vehicule autonome controlate de drone și noi tipuri de agricultură.

 Acest oraș este planificat pentru o populaţie de 35.000 de oameni şi va avea un centru de business modern, case în suburbii, şosele, parcuri, mall-uri şi o biserică. Însă nu va fi locuit de nimeni. Proiectul se numeşte CITE (Center for Innovation, Testing and Evaluation) şi se doreşte să fie un model al unui oraş american obişnuit. Oraşul va fi o zonă de test pentru noile tehnologii şi inovaţii.

Proiectul în valoare de 1 miliard de doari, finanţat de către Pegasus Global Holdings, va avea o zonă de 24 de km pătrați pentru experiemente ambiţioase în domenii diverse, precum: construcţii, securitate, comunicare sau transport. CITE va include zone specializate pentru dezvoltarea unor noi forme de agricultură, energie, şi de tratare a apei. O reţea subterană de colectare a datelor va oferi un feedback detaliat, în timp real.

Astfel într-un oraş fără populaţie se vor putea testa vehiculele autonome monitorizate din aer de către drone. Casele ar putea fi construite în aşa fel încât să reziste catastrofelor naturale, şi echipate cu echipamente robotizate. Se vor putea utiliza surse de energie alternative, cum ar fi toriul, acesta poate fi folosit drept combustibil în multe tipuri de reactoare, precum cel pe bază de fluorid de toriu lichid (dizolvat în sare).

sursa:evz.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Cand am putea trece la euro. Regiunea din Romania unde se traieste mai bine ca in Berlin

Potrivit lui Daniel Daianu, membru in CA al BNR, economia Romaniei ar trebui sa creasca in medie cu

Închide