DE ACTUALITATE

Anchetă în cazul turiștilor blocați pe Vârful Roman

Aveau nevoie de jandarmi să le care bagajele

Împarte cu prietenii tăi

Pentru că au existat discuții pe baza apelului la 112 de către cele 22 de persoane blocate pe vârful Roman – Horezu, discuții conform cărora turiștii puteau ajunge ușor la propriile mașini, fără intervenția jandarmilor sau salvamontișilor, prefectul Florian Marin a deschis o anchetă.

„Cu părere de rău am văzut ca intervenția… de la Vârful Roman a fost tratată superficial și hazardat și tocmai de aceea am solicitat Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea să clarifice situația apelului de la 112, din ziua precedentă, sub semnul veridicității sale. Urmează, totodată, să fie verificat și modul în care s-a făcut sau nu deszăpezirea drumului respectiv, aflat în administrarea Obștii Horezu și dispuse măsuri, potrivit dispozițiilor legale.

Săptămâna viitoare va avea loc și o întâlnire cu conducerile Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru a clarifica aspectele prevăzute de actele normative, referitoare la intervenția în caz de salvare, la căderi abundente de zăpadă. La această întâlnire va fi invitat și Consiliul Județean Vâlcea, care coordonează activitatea Serviciului Salvamont.

Înainte de toate, trebuie spus că există o realitate, care cere în mod imperativ, ca orice apel venit la 112 să fie verificat de către instituțiile statului, care sunt obligate potrivit legii, să se deplaseze la eveniment și să ia măsuri adecvate . Nu pot să fiu de acord cu puncte de vedere personale, care au văzut intervenția de ieri ca pe o plimbare inutilă, întrucât în asemenea situații răspunderea nu le aparține persoanelor respective ci altora, strict prevăzute în lege…. Reiterez mulțumirile adresate ieri jandarmilor, polițiștilor și celorlalte persoane implicate în intervenție. Puteți observa din fotografiile și clipurile anexate, cam cum stătea situația în zonă și dacă era necesară, sau nu, intervenția!!!!”, declară prefectul de Vâlcea, Florian Marin.

 

Conform primarului orașului Horezu, Nicolae Sărdărescu, turiștii aveau nevoie de jandarmi să le care bagajele. Iar despre pericol, nici vorbă, la sosirea ISU, jandarmi, Salvamont, copii se dădeau cu săniile. 

„Patronul pensiunii, ca și ceilalți patroni din zonă, au fost informați cu toții ca turiștii să părăsească pensiunile marți, pentru că urmează să fie viscol și nu mai pot coborî. Viceprimarul personal i-a informat pe toți. Ceilalți au fost oameni de înțeles și au plecat de marți, numai cei de la Vârful lui Roman nu au vrut. Noi am intervenit cu utilaje, am zis să dăm o mână de ajutor, deși acolo este drum forestier, care aparține Obștii Horezu și e o pancartă mare pe care scrie că drumul este închis. Mi se pare jenant să suni la 112, în condiţiile în care nimeni nu a fost în pericol. Aveau nevoie de cineva să le care bagajele. Le voi da spre decontare factura de combustibil.”, a declarat Nicolae Sărdărescu, primarul oraşului Horezu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Surse: curieruldevalcea.ro/ voceavalcii.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Au cheltuit 37 de milioane de euro de Revelion

Suma este mai mare cu 11 la sută

Închide