DE ACTUALITATE

Anchete la Mina Lupeni după accidentul de ieri

MAKEEVKA, UKRAINE - MARCH 03: Coal miners wait for the elevator to leave for the day at Scheglovka Glubokaya mine on March 3, 2015 in Makeevka, Ukraine. While Ukraine's economy has significantly shrunk in the past year due to the ongoing conflict between the Ukrainian army and pro-Russian rebels, many coal mines have continued to operate. Scheglovka Glubokaya mine has operated for over 50 years. (Photo by Andrew Burton/Getty Images)

Anchete la Mina Lupeni după accidentul de ieri în care, după o surpare, un miner şi-a pierdut viaţa şi altul a fost rănit. Muncitorul salvat se află acum la spital în stare bună. Procurorii hunedoreni au deschis un dosar pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, iar specialiştii ITM Hunedoara au început cercetarea evenimentului. Surparea s-a produs într-un abataj aflat la aproape 500 de metri în subteran, iar pentru unul dintre cei doi mineri prinşi sub zăcământ salvatorii nu au mai putut face nimic. Minerii care au lucrat în zonă spun că surparea a fost una de doar câţiva metri, nu o surpare de mare întindere, şi acuză condiţiile grele de muncă din subteran.


Anul trecut, în luna octombrie, doi mineri au murit unul a fost grav rănit după o surpare în care au fost prinşi 11 mineri, iar în urma acelui eveniment conducerea de atunci a Ministerului Energiei a promis sprijin în dotarea cu materiale a exploatării. Mina Lupeni se află într-un program de închidere împreună cu mina Lonea şi ar fi trebuit să îşi înceteze activitatea, dar a beneficiat de o prelungire a producţiei.

%d blogeri au apreciat: