DE ACTUALITATE

Andronescu vrea ca şi elevii de clasa l să poată fi lăsaţi repetenţi

La argumentul expertului în educaţie…

Împarte cu prietenii tăi

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că legea prevede că nu pot fi lăsaţi repetenţi copiii până la clasa a lll-a, dar acest lucru trebuie schimbat, pentru că este o greşeală.

 

“Din păcate, e o prevedere legală, până în clasa a treia copiii nu pot fi lăsaţi repetenţi.

Cred că trebuie să revenim asupra acestui aspect pentru că, iată, unde suntem. Ajungem la clasa a opta şi atunci constatăm că nu ştiu să scrie bine, că nu ştiu să calculeze bine şi că 36% nu sunt în stare să ia 5 la evaluarea de la clasa a opta. Cred că obiectivele de care vorbeam trebuie stabilite prin lege şi în fişa postului fiecărui profesor”, a declarat Ecaterina Andronescu la Digi24, citată de news.ro.

Întrebată dacă acest obiectiv, de a nu lăsa repetent un copil de clasa I, este o greşeală, Andronescu a răspuns: “Categoric”.

La argumentul expertului în educaţie Oana Moraru conform căruia nu ai voie să laşi repetenţi pentru că s-a demonbstrat că din punct de vedere psihologic nu are niciun efect asupra copilului, Andronescu a replicat: “Te străduieşti mai mult să-l înveţi ce trebuie să-l înveţi”.

sursa: stirileprotv.ro

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Theresa May prezintă azi, în faţa deputaţilor, un nou plan pentru ieşirea din UE

Şefa cabinetului de la Londra s-a angajat în...

Închide