DE ACTUALITATE

ANM: Vremea în următoarele două săptămâni

Vremea va intra într-un proces de încălzire pe durata următoarelor două săptămâni (13 – 26 mai), însă instabilitatea atmosferică rămâne ridicată pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu precipitaţii ce îşi vor face apariţia mai ales după 14 – 15 mai în majoritatea zonelor, reiese din estimările Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Oltenia, până în data de 17 mai, temperaturile maxime vor avea variaţii nesemnificative, iar media acestora se va situa în jurul a 20°C. În intervalul 17 – 19 mai, vremea se va încălzi şi se vor înregistra medii ale maximelor până la 25°C. În a doua săptămână a intervalului, regimul termic va avea uşoare variaţii de la o zi la alta, iar mediile valorilor diurne se vor situa în jurul a 24°C. Temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative în prima săptămână, urmând a se înregistra medii în jurul a 11°C, iar din data de 20 mai vor creşte uşor până la 12 – 13°C. În a doua săptămână a intervalului de prognoză, mediile minimelor vor avea variaţii uşoare, de la 10°C la 13°C. Vor fi averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 17 mai. 

La munte, temperaturile maxime, în medie, în prima săptămână vor fi de 11 – 13°C, iar în cea de-a doua de 13 – 15°C. Media temperaturilor nocturne, în prima jumătate a intervalului, se va situa în jurul a 5 grade, iar a doua parte, în uşoară creştere, va fi de 6 – 7°C. Averse vor fi în fiecare zi, pe arii mai extinse şi mai însemnate cantitativ în intervalul 14 – 18 mai.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Festivalul „Tinere Talente”, la Râmnicu Vâlcea

Închide