DE ACTUALITATE

APIA. Cererile unice de plată pentru anul 2019

Termenul limită de depunere a Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2019 este data de 15 mai 2019. Tototată, informează potențialii beneficiari că se vor primi cereri unice de plată aferente Campaniei 2019 și sâmbătă, 4 mai. Astfel, Centrul Județean și Centrele Locale din subordine vor lucra sâmbătă, cu program normal, în intervalul 8.30-14.30.

„Rugăm fermierii doljeni să se prezinte la sediul APIA în vederea depunerii cererii unice de plată până la data limita prevazută de lege. Programul prelungit vine ca o măsură de sprijin pentru evitarea aglomerației și a întârzierilor în depunerea cererilor și conduce la diminuarea timpului necesar fiecărui fermier la completarea și depunerea cererii unice de plată. Aceştia trebuie să se prezinte la APIA în vederea depunerii cererii unice de plată până la data limita prevazută de lege”, a precizat Sorin Răducan, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Dolj. Până ieri, 2 mai 2019, s-au înregistrat 26.300 de cereri în sistem, peste 70% din totalul estimat.

Înainte de a se prezenta la centrele APIA, fermierilor li se recomandă să verifice în Registrul Agricol situația terenului pe care îl utilizează, aceasta verificare putând fi făcută la primaria pe raza căruia se află suprafața agricolă. În cazul crescătorilor de animale, se recomandă verificarea dacă datele acestora sunt actualizate în Registrul Național al Exploatatiilor (RNE). Această verificare se face la mediul veterinar concesionar, la asociația de crescători sau în propriile evidențe în cazul utilizatorilor SNIIA. În eventualitatea în care programarea inițială nu a putut fi respectată îi rugăm pe cei care să află în această situație să se prezinte la centrele APIA Dolj de care aparțin.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Testamentul Mariei Tănase. «Pe cap să-mi pună pichetul de colțar alb, iar în picioare ciorapi albi scurți»

Închide