DE ACTUALITATE

Aproape 200 de români blocaţi pe insula grecească Samothraki au fost preluaţi de feriboturi

Aproape 200 de români din totalul de 1.500 de turişti blocaţi de mai bine de o săptămână pe insula grecească Samothraki au fost preluaţi de feriboturi şi urmează să ajungă în ţară. Acestea sunt ultimele cifre comunicate de autorităţile române.

Potrivit ministrului de Externe, Ramona Mănescu, s-a putut face şi transportul maşinilor personale cu care veniseră oamenii pe insulă. Drama turiştilor a început cu mai mult de o săptămână în urmă, când feribotul care făcea legătura între insulă şi Grecia continentală s-a defectat.

O altă navă, găsită de autorităţile elene pentru a înlocui feribotul, s-a defectat şi ea din cauza vremii. Ramona Mănescu s-a arătat nemulţumită că în prima cursă care a preluat turişti de pe insulă nu s-a aflat niciun român:

În portul Alexandroupoli se află şi consulul general al ţării noastre la Salonic, care asistă la demersurile de evacuare a cetăţenilor români dinspre insula Samothraki.

În context, Ministerul român de Externe a emis două atenţionări de calatorie în Grecia, cu privire la existenţa unui risc ridicat de incendii de vegetaţie pentru Insulele Ionice, dar şi la prognoza de vreme nefavorabilă emisă pentru astăzi în Macedonia, Tracia şi Thessalia.

%d blogeri au apreciat: