DE ACTUALITATE

Arestați pentru furt din locuință

Foto: bzb.ro

Ieri, 11 iulie, 2 bărbați de 25 și 49 de ani, din comuna Bonțida, județul Cluj, au fost arestați preventiv, după ce inițial fuseseră reținuți pentru 24 de ore de polițiștii Secției 3 Poliție Craiova, aceștia fiind bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că, la data de 17 decembrie 2019, celor doi li s-ar fi permis accesul într-un apartament, de către proprietarul acestuia, un bărbat de 85 de ani, din Craiova.

Cei în cauză, s-ar fi prezentat ca fiind reprezentanți ai unei companii de gaze, care au venit să verifice instalația de gaz, din interiorul apartamentului.

Astfel, în timp ce unul dintre bărbați ar fi mers în bucătărie cu persoana vătămată pentru a verifica aragazul, cel de-al doilea bărbat ar fi sustras suma de 4.000 de lei, ce se afla într-un dulap din dormitor.

În baza probatoriului administrat, la data de 10 iulie a.c., cei doi bărbați de 25 și 49 de ani, din Cluj, au fost reținuți pentru 24 de ore de polițiștii Secției 3 Poliție Craiova, pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.

Ulterior, în cursul zilei de ieri, cei în cauză au fost prezentați unității de parchet și apoi instanței de judecată, fiind dispusă față de aceștia măsura arestării preventive pentru 30 de zile.

  •  

Acțiuni pentru prevenirea producerii de accidente rutiere

În ultimele 48 de ore, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfășurat acțiuni pentru prevenirea producerii de accidente rutiere, fiind avută în vedere combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Astfel, în urma abaterilor constatate, polițiștii au aplicat 254 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

Ca măsuri complementare, polițiștii au reținut 39 de permise de conducere și au retras 18 certificate de înmatriculare.

De asemenea, în urma activităților desfășurate, polițiștii au constatat 15 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

%d blogeri au apreciat: