DE ACTUALITATE

Astazi are loc prima proba a Bacalaureatului!

Sesiunea specială a Bacalaureatului este susţinută de elevii olimpici şi absolvenţii de liceu care dau admiterea la universităţile din străinătate.

Împarte cu prietenii tăi

Sesiunea specială a Bacalaureatului, care este susţinută de elevii olimpici şi absolvenţii de liceu care dau admiterea la universităţile din străinătate, va avea loc în perioada 14-27 mai, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei.

Înscrierea candidaţilor s-a facut weekend-ul trecut, în zilele de 14 şi 15 mai, iar probele de evaluare a competenţelor se vor desfăşura în zilele de 16 şi 17 mai (evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română sau în limba maternă), 18-19 mai (evaluarea competenţelor digitale), respectiv 20-21 mai (evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională), anunţă Ministerul Educaţiei.

Probele scrise încep pe 23 mai cu Limba şi literatura română, apoi pe 24 mai are loc proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie), pe 25 mai are loc proba la alegere a profilului şi specializării care se susţine la una din 10 materii, iar pe 26 mai are loc proba la Limba şi literatura maternă.

Afişarea primelor rezultate va fi pe 26 mai la sediile unităţilor de învăţământ care vor organiza această sesiune specială, iar depunerea contestaţiilor este programată în cursul aceleiaşi zile. În data de 27 iunie vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Vremea în Oltenia: 16-22 mai 2016

Estimări 23-30 mai 2016

Închide