DE ACTUALITATE

Atac informatic asupra mai multor spitale și asupra CCR (audio)

O echipă a Centrului Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii s-a deplasat, astăzi, la spitalul „Victor Babeş” din Capitală pentru a analiza situaţia, după ce sistemul informatic al acestei unităţi medicale, dar şi ale alor trei din ţară, din Huşi, Dorohoi şi Alba, au fost atacate de hackeri.

Potrivit specialiştilor SRI, din analizele preliminare efectuate, pentru oprirea infectării, este suficientă instalarea oricărui produs antivirus recunoscut în domeniu. La rândul său, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a amintit câteva măsuri de protecţie în cazul sistemelor informatice atacate:

O altă instituţie publică din România a cărei pagină de internet a fost atacată cibernetic, în urmă cu câteva zile, este Curtea Constituţională. Potrivit preşedintelui acesteia, Valer Dorneanu, site-ul este închis, în prezent, iar instituţia îşi face publice deciziile prin intermediul Monitorului Oficial şi al comunicatelor transmise mass-media:

Pe 14 iunie, site-ul Curţii Constituţionale a României a fost atacat informatic, astfel că în locul paginii de start, cei care încercau să intre pe site-ul CCR puteau vedea mesaj transmis de hackeri şi o imagine cu un personaj dintr-o animaţie japoneză. De asemenea, toate funcţiile paginii erau suspendate.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Vremea, 20/21 iunie, în Oltenia (audio)

Închide