DE ACTUALITATE

Ateliere de creație la Muzeul Olteniei Craiova

Muzeul Olteniei Craiova organizează Expoziţia temporară “Parada Mărţişoarelor – Ediția a X-a”.

Împarte cu prietenii tăi

Muzeul Olteniei Craiova – Secția de Etnografie organizează, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj, în data de 28 februarie 2018, ora 11.00, Expoziţia temporară “Parada Marţişoarelor – Ediția a X-a”, eveniment cultural iniţiat/derulat, în exclusivitate, pentru (pre)şcolarii din unitatile de învăţămant doljene.
Manifestarea culturală își propune să inițieze copiii în cultura tradiţională românească, în expresiile si modelele ei, motiv pentru care, participantii vor beneficia de expuneri si demonstratii asupra subiectului, atat în atelierele creative organizate, cât şi în cadrul expoziţiei de baza a Secţiei de Etnografie – Casa “Băniei”.
Muzeul Olteniei are onoarea de a invita instituţiile de învăţămant doljene să se înscrie în cadrul proiectului cultural propus de către specialiștii din cadrul Secției de Etnografie, să participe la atelierele creative pentru a afla povestea unui meșteșug intrat în patrimoniul UNESCO în anul 2017, a reinventa legenda firului alb şi roşu, agăţat odinioară în copacii proaspat înmuguriţi sau purtat de copii si fete ca bănuţ protector la mâini şi la gât pentru sănătate şi noroc.

Astfel, în zilele de 12, 13, 14, 15, 16 februarie  vor avea loc la Muzeul Olteniei Craiova, Secţia de Etnografie – Casa “Baniei”, str. Matei Basarab, nr. 16, ateliere de creație, coordonate de către muzeografii specialiști din cadrul secției ce se vor desfăşura pe două secţiuni:
– cele pentru preşcolari, vor avea loc între orele 10:00 -11:30.
– cele pentru şcolarii din învațământul primar (clasele I-IV) între orele 13:00-14:30.


Împarte cu prietenii tăi

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
Raspunsul oficial al companiei aeriene Ryanair in legatura cu incidentul zborului Bucuresti – Dublin din data de 9 februarie

Menționăm că nu a fost

Închide