DE ACTUALITATE

Atenţionare de călătorie – Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Ungaria că, având în vedere comunicatul de presă remis de către Serviciul maghiar pentru Plata Taxelor de Drum, sistemul pentru plata taxelor rutiere din Ungaria nu va fi disponibil începând cu data de 10 august 2019, orele 23:00 până la data de 11 august 2019, cel târziu până la ora 03:00.

Potrivit comunicatului, se va derula activitatea de mentenanţă periodică, care va afecta atât clienţii care utilizează E-VINIETTE sau E-TOLL, cât şi utilizatorii de track-ere GPS instalate în sistemul de bord al vehiculului. În intervalul menţionat, printre altele, nu va exista posibilitatea de a se efectua plăţi sau de a se reîncărca soldul.

Declaraţiile legate de taxa de drum pentru vehiculele dotate cu track-ere GPS vor fi acceptate în cazul existenţei soldurilor necesare, după finalizarea activităţii de mentenanţă.

În comunicat, se mai atrage atenţia asupra faptului că tronsoanele de drum cu taxă nu vor fi disponibile gratuit în timpul intervenţiilor de mentenanţă asupra sistemului.

%d blogeri au apreciat: