DE ACTUALITATE

Atenționare meteo

Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări COD GALBEN, după cum urmează:

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp, iar pe arii restrânse 35…40 l/mp.
Notă: Îndeosebi luni (17 iunie), disconfortul termic va fi ridicat în orele amiezii, pe arii relativ extinse în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

MESAJ 1

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 12:00 – 17 iunie, ora 23:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate

În intervalul vizat, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

MESAJ 2

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 iunie, ora 23:00 – 18 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată


În Moldova, nordul și vestul Munteniei precum și în Oltenia, vor mai fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și posibil grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Ministrul Afacerilor Externe participă la CAE

Închide