DE ACTUALITATE

Au fost aprobate plățile în avans pentru fermieri

Comisia Europeană a decis să permită statelor membre să plătească fermierilor un avans mai mare din plățile directe.

Împarte cu prietenii tăi

Ca urmare a pagubelor înregistrate de fermierii europeni din cauza vremii reci de la începutul anului și a verii secetoase, Comisia Europeană a decis să permită statelor membre să plătească fermierilor un avans mai mare din plățile directe pe care acestea le fac în fiecare an, începând cu 1 decembrie și până la 30 iunie. Guvernele țărilor europene pot plăti avansuri de maximum 50% din plățile directe și 75% din fondurile dedicate dezvoltării rurale, începand cu data de 16 octombrie. Decizia Comisiei Europene va permite acum statelor membre afectate de condițiile nefavorabile să plătească un avans de până la 70% pentru plățile directe și până la 85% pentru dezvoltarea rurală.

De aceste modificări vor beneficia zece state membre: Belgia, Cehia, Spania, Italia, Letonia, Lituania, Ungaria, Polonia, Portugalia și Finlanda, cele mai afectate de condițiile climatice nefavorabile. Aceste zece țări au cerut Comisiei flexibilitate în ceea ce privește plățile datorită impactului condițiilor meteorologice nefavorabile și, după verificarea condițiilor, Comisia a fost de acord cu cererea.

Lista țărilor eligibile ar putea fi prelungită cu încă două sau trei, în funcție de rezultatul evaluărilor care sunt încă în curs, mai precizează Comisia Europeană. Pe lista suplimentară va intra, probabil, și România. Conducerea centrală a Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) a anunțat deja că fermierii români vor primi un avans de 70% din plățile directe, FEGA, și 85% din plățile compensatorii pe dezvoltare rurală, FEADR, procentaje anunțate și de ministrul agriculturii, Petre Daea.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Etnicii români din Ucraina vor fi afectaţi de noua lege a educaţiei

Peste jumătate de milion de etnici români din Ucraina vor fi afectaţi de noua lege a educaţiei aprobată de parlamentul...

Închide