DE ACTUALITATE

Au fost proteste în stradă, ieri, în mai multe oraşe din ţară faţă de noua lege a vaccinării

Au fost proteste în stradă, ieri, în mai multe oraşe din ţară faţă de noua lege a vaccinării. Oamenii susţin că proiectul legislativ, care aşteaptă votul decisiv în Camera Deputaţilor, le încalcă drepturile pentru că le impune imunizarea copiilor.

În capitală, aproape o mie de oameni au protestat în faţa Palatului Parlamentului, iar peste 500 de persoane în faţa Prefecturii Braşov. Oamenii susţin că este nedrept să li se impună prin lege să îşi vaccineze copiii:

Proiectul noii legi a vaccinării prevede ca, în cazul vaccinurilor obligatorii, copiii vor fi imunizaţi doar cu acordul părinţilor, iar cei care refuză trebuie să îşi motiveze decizia şi să meargă la consiliere.

Medicii atrag atenţia că în ultimii ani rata vaccinării copiilor s-a redus drastic, acesta fiind şi motivul apariţiei epidemiei de rujeolă.

De la începutul săptămânii au fost raportate 56 de cazuri noi de îmbolnăvire în 7 judeţe. Numărul bolnavilor de rujeolă se apropie, astfel, de 20 de mii, mai mult de jumătate dintre ei fiind copii cu vârsta sub 4 ani.

De la începutul epidemiei, 64 de persoane au murit din cauza acestei boli.

%d blogeri au apreciat: