Connect with us

Fapt divers

(AUDIO) Cum combatem stresul

Cafeaua se află în topul măsurilor pe care le iau angajații români pentru a-și crește nivelul de energie.

Published

on

Trei sferturi dintre angajații români se declară stresați la locul de muncă, iar 80% dintre aceștia resimt stresul și suprasolicitarea acumulată într-o serie de afecțiuni, arată datele unui studiu Ivox, care a inclus peste trei mii de persoane. Agresivitatea fizică şi verbală, precum şi pierderea concentrării, migrenele sau izolarea socială sunt doar câteva dintre reacţiile organismului la stres.

Studiul realizat în octombrie 2014, la nivel național, pe un eșantion reprezentativ de 3.381 de respondenți din mediul urban, arată că 85% dintre cei afectați de stres la locul de muncă resimt ca efect surmenajul și oboseala îndelungată, 71% iritabilitate și 68% susțin că au probleme cu somnul. De asemenea 4 din 10 respondenți au semnalat probleme de greutate, migrene, dureri articulare și o predispoziție mare la răceli, ca urmare a imunității slăbite. În topul principalilor factori generatori de stres la locul de muncă se află interacțiunea cu persoanele dificile – 85% dintre respondenți, presiunea prea mare a responsabilităților – 82%,imprevizibilitatea și presiunea de a găsi soluții rapide – 78,58%, și lucrul cu deadline-uri numeroase și scurte – 75,13%.

Cafeaua se află în topul măsurilor pe care le iau angajații români pentru a-și crește nivelul de energie, 56,15% dintre respondenți susțin că beau cafea pentru a se energiza, 9% iau suplimente alimentare și aproximativ 4% consumă băuturi energizante.

Cum putem combate stresul intr-un mod sanatos, aflam de la dr. Mariana Pasarescu: