DE ACTUALITATE

(Audio) Iohannis la Varsovia

        Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, astăzi, la Varşovia, în cadrul vizitei oficiale în Polonia, cu premierul Ewa Kopasz. Ieri, şeful statului român şi omologul său polonez, Bronislaw Komorowski, au semnat o declaraţie pentru amplificarea parteneriatului strategic dintre cele două ţări, necesară în noul context regional generat de conflictul din estul Ucrainei. Polonia contează pe sprijinul României în ceea ce priveşte întărirea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice – a declarat preşedintele polonez, Bronislaw Komorowski, după convorbirile avute cu preşedintele Klaus Iohannis. El a precizat că la summitul NATO care va avea loc anul viitor la Varşovia trebuie luate decizii care să contribuie la creşterea securităţii în această regiune şi este de părere că statele din vest trebuie să fie pregătite şi pentru o dezvoltare negativă a situaţiei din zonă, determinată de nerespectarea înţelegerii de la Minsk. Bronislaw Komorowski a vorbit şi despre parteneriatul strategic dintre România şi Polonia:


La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că România doreşte atragerea unui număr sporit de investiţii poloneze, dar şi o prezenţă mai mare a firmelor româneşti pe piaţa din Polonia. El a precizat că evoluţiile din vecinătatea estică au constituit tema principală a discuţiilor.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a convenit cu omologul său organizarea la Bucureşti în toamna acestui an a unei noi ediţii a întâlnirii şefilor de stat din regiune pentru pregătirea summitului NATO de la Varşovia.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: