DE ACTUALITATE

Audio:Jurnalistii romani fac senzatie la Olimpiada Internationala Media din Tunisia!

Echipa de fotbal a ziariştilor români, prezentă la Olimpiada Internaţională Media (OIM) din Tunisia, şi-a păstrat titlul mondial la minifotbal, după victoria cu 3-2 (1-2) în finala cu Liban, disputată joi, la Sousse.
Pentru echipa României au punctat Gabriel-Liviu Balica, de la Radio Oltenia Craiova, Mihai Toma (Libertatea) şi Iulian Anghel (Adevă
rul).
Finala a fost urmarită de peste 100 de jurnalişti, dintre participanţii la cea de-a 17-a editie a OIM, care au îndurat o zi caniculară, cu o temperatura de 35 de grade Celsius!
Vineri este ultima zi a competiţiei, cu o singură prezenta românească, în finala turneului de volei pe plajă.
Adversara ziariştilor tricolori este Belgia, tara de unde vine şi presedintele OIM, Damien Dejardin, care a crezut în reuşita acestui eveniment.
?Este o ocazie unica pentru reîntâlnirea cu mulţi colegi de breaslă din întreaga lume, un bun prilej să schimbăm impresii despre experienţele trăite de fiecare dintre noi în presa naţională şi de a împărtăşi idei şi tendinte, totul pentru o cunoaştere a particularităţilor din fiecare parte a lumii. Totodată, ne măsuram forţele în competiţii sportive, într-o sărbătoare a prieteniei, pentru că toţi avem de câştigat, indiferent de configuraţia podiumului în cele 12 discipline de concurs. Le mulţumesc tuturor şi felicit în mod deosebit echipa Romaniei, care a câştigat primele medalii ale aceastei editii?
Romania a cucerit patru medalii de aur (nataţie ? Cătălin Cârnu, cros ? Gabriel-Liviu Balica, tenis de masă ? Andrei Marinaş si in competitia de mini-fotbal), dar si o medalie de argint si alte trei de bronz.
Din selec?ionata jurnali?tilor au făcut parte parte Cătălin Cârnu (Radio România Actualită?i), Gabriel-Liviu Balica (Radio Oltenia Craiova), Romeo Chiriac ?i Nicolas Caliga (ambii APS/ Clubul Sportiv al Jurnaliştilor), Mihai Toma (Libertatea), Iulian Anghel (Adevărul), Andrei Marinaş (Digi24) sau Cristi Vlad (Digisport).
La a XVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Media au participat peste 350 de jurnalişti din Canada, Martinica, Zimbabwe,India, Liban, Italia, Belgia, Franţa, Croaţia, Slovenia, Tunisia, Egipt, Maroc etc.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: