DE ACTUALITATE

Autorităţile au făcut încă o dată apel la respectarea regulilor de protecţie

Autorităţile, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis, au făcut încă o dată apel la respectarea regulilor de protecţie, mai ales că se apropie sezonul rece, în care apare şi gripa. Şeful statului a reamintit că în acest caz sunt eficiente aceleaşi măsuri ca şi pentru coronavirus:

Pe fondul creşterii numărului cazurilor de coronavirus, şeful statului a făcut apel la autorităţile locale să sprijine conducerile unităţilor de învăţământ în rezolvarea problemelor cu care se confruntă pentru asigurarea desfăşurării cursurilor în siguranţă.

El le-a spus directorilor de şcoli să ceară resursele de care au nevoie, indiferent dacă este vorba despre suplimentare de personal, inclusiv medical, acces la resurse tehnologice pentru predarea online sau materiale igienico-sanitare.

România este ţara din Uniunea Europeană în care au fost luate cele mai drastice măsuri în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă, în sensul restrângerii unor drepturi şi libertăţi – se arată în raportul Avocatului Poporului privind respectarea drepturilor omului în intervalul 16 martie – 10 septembrie. Adriana Leu explică:

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: