DE ACTUALITATE

Avem comisioane prea mari!

Mugur Isărescu a declarat că băncile din România impun încă nişte comisioane prea mari pentru operaţiuni.

Împarte cu prietenii tăi

             Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, a declarat ieri, în cadrul conferinţei intitulate „Viitorul Modelelor de Business Bancar“, că băncile din România impun încă nişte comisioane prea mari pentru operaţiuni. „Acum avem rate nominale ale dobânzilor între 1,5% şi 3%, într-un context în care rata inflaţiei a coborât la 1% şi tinde să fie negativă câteva trimestre.

Câştigul real se menţine şi s-ar putea ca dobânda reală să fie chiar mai mare decât acum câţiva ani. Dar asta nu este câtuşi de puţin o invitaţie pentru bănci să mai reducă dobânzile nominale la depozite, ci o invitaţie la realism, la o citire cu atenţie a cifrelor, iar politica de dobânzi a băncilor, dar nu numai aceasta ci şi cea de comisioane, ar trebui să evite pe toate căile descurajarea economisirilor, pentru că, aici, cred că avem o problemă cu comisioanele încă mari în sistemul bancar românesc. Şi dacă ele nu se simţeau cât sunt de mari, când dobânzile nominale erau încă mari, acum, când dobânzile au ajuns la 1-2-3%, un comision de 0,5% chiar 1% pentru o operaţiune bancară se simte“, a explicat guvernatorul BNR.

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Republica Moldova prefera UE

Cetăţenii Republicii Moldova ar prefera integrarea în Uniunea Europeană mai degrabă decât să rămână în sfera de influenţă a Rusiei.

Închide