DE ACTUALITATE

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unui elev de la C.T. „Constantin Brâncuşi” din Craiova

Agresat fizic de un coleg în incinta şcolii 

Împarte cu prietenii tăi

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul unui elev de 16 ani, de la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi” din Craiova, care a ajuns la spital cu fractura de maxilar, după ce a fost agresat fizic de un coleg ce practica box la Clubul Voinţa din oraş. Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Potrivit mass-media, elevul a fost jignit şi luat peste picior, după o discuţie referitoare la vestimentaţie, apoi lovit cu sălbăticie, moment în care acesta a căzut inconştient. Copilului victimă i-a fost acordat primul ajutor în unitatea de învăţământ, fiind ulterior trasportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a suferit o intervenţie chirurgicală. Acesta prezenta triplă fractură maxilară. Părinţii elevului bătut au sesizat imediat poliţia.

„Din cercetările efectuate până în prezent, poliţiştii au stabilit faptul că agresorul ar fi lovit victima cu un singur pumn, acesta din urma fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violente, urmând ca la finalizarea cercetărilor dosarul sa fie înaintat, cu propunerile corespunzătoare, unităţii de parchet competente”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

După două zile, în jurul orei 22.30, elevul agresor a mers la spital, a intrat în salonul copilului victimă şi l-a ameninţat că a doua oară nu mai scapă, dacă părinţii nu vor retrage plângerea făcută împotriva sa. Părinţii copilului declară „Din acel moment, copilul meu nu ne mai lasă deloc să plecăm de lângă el. Facem cu rândul, când eu, când soţia. Ne spune să închidem salonul cu cheia. Este incredibil cât tupeu are acest copil. Dar pe noi nu ne intimidează, vom merge până la capăt. I-am făcut din nou plângere şi, la câteva ore după, a venit acasă, în faţa locuinţei noastre şi ne-a transmis că vom avea probleme”, a declarat tatăl elevului bătut.

 

Împarte cu prietenii tăi

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Gândul zilei

Închide